Nr. crt

Denumirea incercarii

Obiect supus incercarii

Metoda de incercare

Determinarea conductivitatii

Apa potabila/minerala

SR EN 27888:1997

Determinarea pH-ului

Apa potabila/minerala

SR EN ISO 10523:2012

Determinarea amoniului

Apa potabila/minerala

SR ISO 7150-1:2001

Determinarea azotatilor

Apa potabila/minerala

SR ISO 7890-3:2000

Determinarea fierului

Apa potabila/minerala

SR ISO 6332:1996/C91:2006

Determinarea aluminiului

Apa potabila/minerala

SR ISO 10566:2001

Determinarea borului

Apa potabila/minerala

SR ISO 9390:2000

Determinarea fosforului

Apa potabila/minerala

SR EN ISO 6878:2005

Determinarea sumei de calciu si magneziu

Apa potabila/minerala

SR ISO 6059:2008

Determinarea calciului

Apa potabila/minerala

SR ISO 6058:2008

Determinarea Indicelui de permanganat

Apa potabila/minerala

SR EN ISO 8467:2001

Determinarea mercurului

Apa potabila/minerala

SR EN ISO 12846:2012

Determinarea seleniului

Apa potabila/minerala

ISO 9965:1993

Determinarea agentilor de suprafata anionici

Apa potabila/minerala

SR EN 903:2003

Determinarea sulfatilor

Apa potabila

STAS 3069-87

Determinarea bioxidului de carbon legat

Apa potabila/minerala

STAS 3263-61

Determinarea cianurilor libere

Apa potabila/minerala

STAS 10847-77

Determinarea sulfurilor totale

Apa potabila/minerala

STAS 11277/13-81

Determinarea reziduului fix

Apa potabila

STAS 3638-76

Apa minerala

SR 4450:1997

Determinarea plumb prin AAS

Produse alimentare

SR EN 14082 :2003

Apă potabilă,apa minerala

SR EN ISO 15586 :2004

Determinare cadmiu prin AAS

Produse alimentare

SR EN 14082 :2003

Apă potabilă,apa minerala

SR EN ISO 15586 :2004

Determinare cupru prin AAS

Apă potabilă,apa minerala

SR EN ISO 15586 :2004

Determinare nichel prin AAS

Apă potabilă,apa minerala

SR EN ISO 15586 :2004

Determinare crom prin AAS

Apă potabilă,apa minerala

SR EN ISO 15586 :2004

Determinarea potasiului flamfotometric

Produse alimentare

Flamfotometric

Apă potabilă,apa minerala

ISO 9964-3:1993

Determinarea  sodiului flamfotometric

Produse alimentare

Flamfotometric

Apă potabilă,apa minerala

ISO 9964-3:1993

Determinarea conţinutului de cafeină

Ceai, cafea, băuturi răcoritoare, energizante, cappuccino

SR ISO 20481:2009

Determinare îndulcitori sintetici (zaharină, acesulfam K, aspartam)

Produse alimentare

SR EN 12856 : 2001

Determinare conservanti( acid sorbic si benzoic)

Produse alimentare

SR EN 12856 : 2001

Proteină totală

Carne și produse din carne

SR ISO 937:2007

Făină

SR EN ISO 20483/2014

Nutrețuri (Furaje)

SR EN ISO 5983-2:2010

Produse dulci

SR 2213-17:2009

Lapte și produse din lapte

SR EN ISO 8968-1:2014

Azot ușor hidrolizabil

Carne și produse din carne

SR  9065-7:2007

Reacția Kreis

Carne și produse din carne

SR 9065-10:2007

Reacția pentru hidrogen sulfurat

Carne și produse din carne

SR 9065-11:2007

Colagen

Carne și produse din carne

SR ISO 3496:1997+A1:99

Grăsime

Carne și produse din carne

SR ISO 1444:2008

Lapte 

SR ISO 2446:2009; STAS 6352/1-1988

Branză

SR ISO 3433:2009

Concentrate alimentare

SR 8613-5:2009

Cacao

SR 13344-1:1996

Nutrețuri (Furaje)

Reg. (CE) 152/2009

Produse dulci

SR 2213/11:2007 pct.7

Produse lactate acide

STAS 6352/1-1988

Semințe oleaginoase

SR EN ISO 659:2009

Concentrația alcoolică

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-2:2010, pct 3

Bere

SR 13355-3:2005

Vin

STAS 6182-6:1970

Concentrația mustului primitiv

Bere

SR 13355-5:2005

Aldehide

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-7:2009

Alcool etilic alimentar

Ord. MAPAM/MS/ANPC/498/731/289-2003, pct 4

Esteri

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-6:1997

Alcool etilic alimentar

Ord. MAPAM/MS/ANPC/498/731/289-2003, pct 7

Alcooli superiori

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-8:2009+C91/2012

Extract

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-3:2009+C91/2012

Identificarea furfuralului

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-9:2009

Alcool metilic

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-10:2009

Aciditate

Alcool etilic și băuturi alcoolice

SR 184-5:1997+C91/2012

Bere

SR 13355-6:2000

Făină

SR 90:2007 pct.12

Produse de legume şi fructe

SR ISO 750:2008

Uleiuri şi grăsimi vegetale

SR EN ISO 660:2009 pct.9.1

Sucuri de fructe şi de legume

SR EN 12147:1999

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.3

Băuturi răcoritoare

SR 2567-1:1997

Vin

SR 6182-1:2008 pct.3

Alcool etilic alimentar

Ord. MAPAM/MS/ANPC/498/731/289-2003, pct 6

Culoarea

Bere

SR 13355-7:2005

Clorura de sodiu

Carne și produse din carne

SR ISO 1841-1:2000

Produse din legume

SR ISO 3634:2009

Apa potabila/minerala

SR ISO 9297:2001

Condimente

SR 8613-3:2009

Umiditate

Semințe oleaginoase

SR EN ISO 665:2003

Cafea

SR ISO 11294:1998/C91:2009

Zahăr

Ord. MAAP/MSF/ANPC/291/386/78-2003, met. 1

Nutrețuri (Furaje)

Reg. (CE) 152/2009

Produse lactate

SR EN ISO 5534:2004; ISO 2920:2004

Biscuiți

STAS 1227/3:1990 pct.8

Produse dulci

SR 2213-4:2007

Carne și produse din carne

SR ISO 1442:2010

Făină

SR EN ISO 712:2010

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.1

Tutun

STAS 4895/1-82

Nitrit

Carne și produse din carne

ISO 2918-75

Apa potabila/minerala

SR EN 26777:2002/C91:2006

Sare

ISO 2918-75

Bioxid de sulf

Amidon

SR EN 1988-1:2003

Stafide

SR ISO 5522:2008

Vin

SR 6182-13:2009

pH

Carne și produse din carne

SR ISO 2917:2007

Produse dulci

SR 2213-9/2009

Cenușa totală

Nutrețuri (Furaje)

Reg. (CE) 152/2009

Făină

SR EN ISO 2171:2010

Produse dulci

SR 2213-6:2009 pct 3

Cafea

SR 2213-6:2009

Cenușa insolubilă

Cafea

SR 2213-6:2009

Solubilitate

Cafea

gravimetric

Extract solubil

Cafea

SF 67/2004

Polarizație (Zaharoză)

Zahăr

Ord. MAAP/MSF/ANPC/291/386/78-2003, met.10

Fosfor

Nutrețuri (Furaje)

Reg. (CE) 152/2009

Calciu

Nutrețuri (Furaje)

SR ISO 6490-1:1996

Carbohidrați

Făină

SF 10/1995

Produse lactate acide

SF 10/1995

Carne și produse din carne

SF 10/1995

Densitate relativă

Lapte

SR 143:2008

Fibra brută

Carne și produse din carne

ISO 5498:1981

Nutrețuri (Furaje)

ISO 5498:1981

Condimente

ISO 5498:1981

Făină

ISO 5498:1981

Produse lactate acide

ISO 5498:1981

Granulație

Zahăr

SR 110-10:1998

Identificare amidon

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.11

Produse din legume și fructe

FOOD CHEMICALS CODEX, ed. V

Carne și produse din carne

FOOD CHEMICALS CODEX, ed. V

Nutrețuri (Furaje)

FOOD CHEMICALS CODEX, ed. V

Amidon

Carne și produse din carne

SR ISO 5554:2009

Alcaloizi (nicotină)

Tutun

SR ISO 2881:2000

Gluten umed

Făină

SR EN ISO 21415-1:2007

Indice de deformare al glutenului

Făină

SR 90:2007

Indice de peroxid

Biscuiți

SR 13531:2008

Zahăr

Produse dulci

SR 2213-12:2009

Biscuiţi

STAS 1227/3:1990 pct. 11

Alcool şi băuturi alcoolice

SR 184-4:2009

Muştar

SR 3063:1994 pct.4.2.2

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.4 și 4.5

Vin

STAS 6182/17:1981 pct.3; SR 6182/18:2009/C91 pct.5

Dioxid de carbon

Băuturi răcoritoare

SR 2567-2:1999

Indicele diastazic

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.7

Identificarea glucozei industriale

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.10

Identificarea gelatinei și cleiului

Miere

SR 784-3:2009, pct 4.12

Substanță uscată solubilă

Produse din fructe și legume

SR ISO 2173:2008

Sucuri de fructe şi de legume

SR EN 12143:2003

Determinarea gramajului

Produse de legume si fructe

STAS 5951:1983

Peste si produse din peste

STAS 6516:1990

Peste oceanic congelat

STAS 9736:1985/A1:1997 pct.4

Produse alimentare ambalate

PSL LB01-014

Numar total de germeni (NTG)

Carne si preparate din carne

SR EN ISO 4833-1:2014

Guma de mestecat

Cafea

Produse lactate

Preparate culinare gata de consum

Indulcitori

Ciocolata

Produse non-alimentare

Apa

SR EN ISO 6222:2004

Drojdii si mucegaiuri(DM)

Bauturi racoritoare

SR ISO 21527-1:2009

Bere

Paine si produse de panificatie

Seminte de floarea soarelui

SR ISO 21527-2:2009

Faina

Cafea

Condimente

Produse din carne

Ciocolata

Furaje

Produse non-alimentare

Escherichia coli(EC)

Cafea

ISO 7251:2005

Carne si produse din carne

SR ISO 16649-2:2007

Produse lactate

Furaje

Preparate culinare gata de consum

Apa

SR EN ISO 9308-1:2015

Bacterii coliforme (BC)

Apa

SR EN ISO 9308-1:2015

Bauturi racoritoare

SR ISO 4832:2009

Produse non-alimentare

SR ISO 4831:2009

Salmonella

Carne si produse din carne

SR EN ISO 6579:2003

Produse pe baza de lapte

Ciocolata

Furaje

Enterobacterii(ENT)

Bauturi racoritoare

SR ISO 21528-2:2007

Bere

Produse pe baza de lapte

Produse de panificatie

Produse din carne

Ciocolata

Guma de mestecat

SR ISO 21528-1:2008

Stafilococ coagulaza-pozitiv(SCP)

Ciocolata

SR EN ISO 6888-1:2002

Produse culinare gata de consum

Produse pe baza de lapte

Lactobacillus (LT)

Produse din carne

SR ISO 15214:2001

Pseudomonas aeruginosa(PS)

Apa

SR EN ISO 16266:2008

Enterococi intestinali

Apa

SR EN ISO 7899-2:2002

Bacterii anaerobe sulfito reducatoare

Apa

SR EN 26461-2:2002

Determinarea cenuşii

Hârtie şi carton

ISO 2144 : 2015

Determinarea masei

Hârtie şi carton

SR EN ISO 536 : 2012

Determinarea compoziţiei fibroase

Materiale textile

SR EN ISO 1833:2011

Determinarea umidităţii/ reziduu sec

Hârtie şi carton

SR EN ISO 287 : 2009

Determinare punct de congelare

Lichid antigel

STAS 8671-78 pct.4.4.1

Lichid de spalat parbrize

Alte produse petroliere

 Fluide industriale

Determinarea viscozităţii cinematice

Ulei motor

SR EN ISO 3104:2002

Motorina

Determinarea punctului de inflamabilitate

Ulei motor

SR 5489:2008

Motorina

SR EN ISO 2719:2003

Alte produse petroliere

Fluide industriale